2023: Verslag

De 63e jaarlijkse Winterhike van 28 en 29 december 2023 is weer tot een einde gekomen. Voorafgaand aan deze grandioze gebeurtenis had overvloedige regenval de paden van de eerste dag volledig overstroomd. Op het laatste moment moesten zelfs de routes worden aangepast. Gelukkig bleef tijdens de Hike zelf de regen weg, waardoor de routes begaanbaar bleven.

Desondanks kozen sommige deelnemers voor een alternatieve route 🙂 waardoor ze meer kilometers aflegden dan gepland: zo’n 37 km voor de Junioren, 45 km voor de Senioren en maar liefst 49 km voor de Veteranen.

We verzamelden dit jaar bij Het Natuurhus in Almelo, waar ongeveer 150 enthousiaste deelnemers samenkwamen. Vanaf 10 uur vertrokken de koppels elke 2 minuten, ongeacht of ze Junioren, Senioren of Veteranen waren. Tegen 12:30 begon het laatste koppel aan deze prachtige Winterhike.

Deelnemers werden geleid langs diverse route-technieken, onverharde paden, waterpartijen en uitdagende posten in het thema van dit jaar: “Quest for the Holy Grail.” Uiteindelijk bereikten ze vermoeit maar voldaan het eindpunt: sporthal Het Trefpunt in Weerselo. De dag werd afgesloten met het delen van avonturen, blogboeken werden uitgewerkt terwijl mede-scouts samenkwamen voor een gezellig samenzijn met hapjes en drankjes.

De zware tocht, beïnvloed door het natte weer, liet zijn sporen na. Zo stil als de nacht was vanaf 01:00 uur in de sporthal, iedereen in een diepe slaap verzonken.

Na een korte, maar verfrissende nachtrust, begon de tweede dag om half 7. De koppels vertrokken elke minuut vanaf 7 uur, voorzien van een ontbijtpakket en fruit. Opnieuw leidden prachtige routes en slimme technieken de deelnemers naar het eindpunt. De posten waren wederom gevuld met leuke activiteiten, warme versnaperingen werden uitgedeeld. Dank aan de postbemanningen!

Dit jaar eindigde de tocht bij Restaurant ‘T Sterrebos in Beuningen. Terwijl deelnemers genoten van de traditionele boerenkoolmaaltijd, werden blogboeken gecontroleerd en de laatste punten verwerkt.

Niet alleen voor de uitdaging en het verkennen van het prachtige Twente doen deze scouts dit, maar ook voor die unieke sfeer tijdens de Winterhike. En laten we de badge niet vergeten als herinnering aan deze barre tocht. Het koppel dat het beste presteerde in hun categorie, zowel bij de posten onderweg als bij het uitwerken van opdrachten, krijgt de wisseltrofee voor een jaar mee naar huis.

Onderstaand de uitslagen van de Winterhike 2023:

De winnaars van de Winterhike 2023 zijn:

Thijmen en Mariëlla
(MPSE/Subanhara
Liemersgroep –
Eindhoven/Zevenaar)
Juul en Ruben
(Kameleongroep Scouting Vasse E.O – Vasse)
Micky en Harmen
(Rhedense Pioniers – Rheden)