Ingeschreven: Hoe verder

Hoeveel kost de deelname aan de Winterhike en wat krijg ik daarvoor?
In 2023 zijn de kosten 30,- € per persoon (dus 60,- € per koppel van twee). In deze prijs inbegrepen zijn een onvergetelijke hike, enkele warme voedselposten onderweg, verwarmde overnachting, een onbijt- en lunchpakket op de tweede dag, een warme maaltijd als afsluiting en een herinneringsbadge. De eerste dag moet je dus zelf voor je eten zorgen!

Waar wordt de Winterhike precies gehouden? Wat is het begin- en eindpunt?
De hike vindt altijd plaats in Twente, het beginpunt wordt pas kort voor de hike bekendgemaakt. Het overnachtingspunt en het eindpunt worden om begrijpelijke redenen geheim gehouden.

Hoe kom ik op het beginpunt? Hoe kom ik op het eindpunt weer bij mijn auto?
Waar moeten mijn ouders zijn om me op te halen?
Het beginpunt is altijd per trein en auto te bereiken. Na afloop is er vanaf het eindpunt busvervoer naar het beginpunt en een groter NS-station geregeld. Zodoende is de hike goed per auto en openbaar vervoer te bereiken. Ouders kunnen op het eindpunt gebeld worden.

Wat is de maximum leeftijd voor deelname? / Is de Winterhike alleen voor jeugdleden?
Je kunt deelnemen aan de Winterhike als je tussen de 14 en 84 jaar bent. Meestal doen er evenveel jeugd- als oudere leden mee.

Hoe laat begint het? Hoe laat eindigt het?
Je start de eerste dag tussen 10:00 en 13:00 uur. Na inschrijving ontvang je ongeveer 10 dagen van te voren je precieze starttijd en de start locatie. Overmacht daargelaten ben je de tweede dag tussen half zes en zes uur op een groter NS-station in Twente.

Welke categorieën zijn er? Wordt je ingedeeld op leeftijd?
De volgende categorieën zijn van toepassing:

  • Junioren, minimumleeftijd 14 jaar;
  • Senioren, minimumleeftijd 16 jaar en minimaal één eerdere deelname aan de Winterhike;
  • Veteranen, minimumleeftijd 18 jaar en minimaal één eerdere deelname aan de Winterhike in de categorie Senioren.

Zoals je ziet kennen de categorieën slechts een minimumleeftijd en is de indeling dus niet op leeftijd.

Ik doe voor de eerste keer mee, maar ben al 35 jaar. Ik kan zeker wel met de veteranen meedoen?
Zie ook de vorige vraag over categorieën; een eerste deelname betekent dat je in de categorie junioren deelneemt, ook al ben je 84.

Kan ik mijn geld terugkrijgen als ik onverwachts toch niet deel kan of wil nemen?
Je begrijpt dat wij voor elke inschrijving kosten maken. Hoe dichter we bij de datum van de Winterhike komen, hoe hoger de kosten worden. Daarom hebben we de volgende restitutie-regeling:

  • Als je je afmeldt vóór 1 december krijg je het gehele deelnamebedrag terug;
  • Als je je ná 1 december afmeldt maar vóór 15 december krijg je de helft van het deelnamebedrag terug;
  • Ná 15 december krijg je geen geld meer terug!

Let op: dit houdt ook in dat als je je inschrijft en vervolgens niet komt opdagen en niet betaalt dat wij alsnog het volledige deelnamebedrag vorderen. Dit zou er zelfs toe kunnen leiden dat je een deurwaarder op bezoek krijgt!

Welke eisen worden er aan me gesteld? Wat moet ik allemaal kunnen?
In principe hoef je niets meer te kunnen dan ouder te zijn dan 14 jaar en een redelijke kennis te hebben van hike-, route- en schetstechnieken.

Ben ik tijdens de hike bereikbaar? Hoe is de beveiliging geregeld?
Je bent tijdens de hike niet bereikbaar als het niet dringend is! In noodgevallen ben je, overmacht daargelaten, wel bereikbaar. Na inschrijving krijg je een noodtelefoonnummer. Dit noodtelefoonnummer is zowel voor jezelf tijdens de hike als voor familie en/of partner thuis. Via het noodtelefoonnummer kan de centrale post van de Winterhike worden bereikt. Deze centrale post staat in verbinding met mobiele posten welke op hun beurt een goed beeld hebben van de plaats van deelnemers aan de hand van de vaste posten. Zodoende kunnen we in noodgevallen binnen afzienbare tijd een deelnemer bereiken.

Voornoemde procedure draagt bij aan de veiligheid van de deelnemers. Bovendien is de regionale politie op de hoogte van de Winterhike en kunnen wij deze onmiddellijk inschakelen als omstandigheden daarom vragen.

Heb je nog andere vragen over de winterhike?


Mail naar info@winterhike.nl.