2012: Verslag

Het zit er weer op 28 en 29 december was het weer tijd voor de jaarlijkse Winterhike editie 2012. Wat op vrijdag nog begon met temperaturen rond het vriespunt bleek later tijdens de prijsuitreiking één van de warmste Winterhikes sinds jaren te zijn geweest.

Het startpunt was dit jaar café Zandwijk in Vriezenveen waar plus minus 170 deelnemers zich verzamelden. Vanaf 10 uur werd er om de 2 minuten een koppel gestart (junioren, senioren of veteranen). Tegen 13 uur kon het laatste koppel beginnen aan de Winterhike.

Via verschillende route technieken, onverharde paden, wateren en uitdagende posten werden de deelnemers uiteindelijk naar het eindpunt geleid n.l. Sporthal de Ransuil in Geesteren. Dat het door de weersgesteldheid (nat) dit jaar een zware tocht was was te merken aan het feit dat de koppels later binnen stroomden als andere jaren. Na het uitwerken van de logboeken kon de dag afgesloten worden met mede scouts onder het genot van een hapje en een drankje.

Na een korte maar ‘verkwikkende’ nachtrust werd iedereen om half 7 gewekt en de eerste koppels werden in een 1 minuten takt gestart vanaf 7 uur en voorzien van een ontbijt pakket + fruit. Ook deze 2e dag voerde de deelnemers via schitterende routes en route technieken naar het eindpunt. De posten waren door de postbemanningen weer met leuke activiteiten ingericht en er werden warme versnaperingen verstrekt. Postbemanningen bedankt!!

Het eindpunt dit jaar was Restaurant Nijhuis te Mander waar de logboeken en schetsen werden gecontroleerd, de punten tot het laatste moment werden verwerkt terwijl de deelnemers genoten van de traditionele boerenkool maaltijd.

Uiteraard doen deze scouts dit niet voor niets, naast het genieten van de inspanning en van een mooie stukje Nederland, heerst er een unieke sfeer tijdens de Winterhike. Bovendien krijgen ze een badge als herinnering aan deze barre tocht vol ontberingen. Het koppel dat het best gepresteerd heeft (zowel op de posten onderweg als bij het uitwerken van de opdrachten) krijgt de wisseltrofee voor een jaar mee naar huis. Dit jaar zijn dat:

Junioren:
Joost en Thijs
(Scouting Hamaland, Doetinchem)
Senioren:
Kevin en Dennis
(John F. Kennedy groep, Almelo)
Veteranen:
Ronnie en Onno
(John F. Kenndy groep, Almelo)