Nieuws

Beste Scouts,

* Heb je op 28 en 29 december nog niets te doen?
* Heb je zin in een 2-daagse zwerftocht door Twente?
* Ben je lid van Scouting en ben je 14 jaar of ouder?

Schrijf je dan in voor de Winterhike op 28 en 29 december 2019!

Zoals elk jaar wordt de Hike op 28 en 29 december gehouden, dit jaar op vrijdag en zaterdag. Bekijk foto's van afgelopen jaren voor een indruk.

De winterhike wordt al sinds 1959 gelopen en georganiseerd door de kerngroep van de Sir Edmund Hillary Stam. Scouts uit heel Nederland komen naar Twente voor deze tweedaagse zwerftocht door het mooie Twentse landschap. De Winterhike is niet gemakkelijk en is daarom vooral bestemd voor Scouts met doorzettingsvermogen en een goede beheersing van hike-technieken.

De overnachting is in een verwarmde accommodatie en voor veteranen is er de mogelijkheid tot kamperen, dit na toestemming van de hike-leiding.
De deelnemers lopen in tweetallen, met hun eigen bepakking. Over een totale afstand van ongeveer veertig kilometer zal je moeten laten zien dat je de hike-technieken beheerst.

Technieken als kaart, kompas, schetsen en opdrachten komen aan de orde en van de gehele hike moet per koppel een logboek gemaakt worden. Onderweg zijn er meerdere posten ingericht, waar door middel van opdrachten de praktische en theoretische kennis van de Scouts wordt getoetst.
Al deze elementen worden door de hike-leiding beoordeeld en wanneer je meer dan zeventig procent van de totaal te behalen punten scoort, krijg je een certificaat.
Per categorie is er voor het koppel dat het hoogst eindigt de wisseltrofee, de Sir Edmund Hillary Stam pikhouweel, die wordt uitgereikt tijdens de traditionele boerenkoolmaaltijd, de afsluiting van het evenement. Elke deelnemer die de hike volgens het reglement uitloopt ontvangt op het eindpunt de herinneringsbadge.

Deelname staat open voor leden van Scouting Nederland vanaf 14 jaar.
We kunnen maximaal 100 koppels inschrijven, onderverdeeld in de categorieën junioren, senioren en veteranen. De kosten zijn 28.00 euro per persoon. Let op! Je kunt je alleen als koppel inschrijven, dus geen troppels.
De inschrijving start op woensdag 23 oktober 2019. Aanmelden kan met het inschrijfformulier op deze site (actief vanaf 23 oktober 2019) op winterhike.nl of met een mailtje naar info@winterhike.nl.
Wees er op tijd bij, want vol is vol.

Tot ziens op de Hike !!

Check ook onze Facebook site

10-9-2018

Nieuwe website van de Sir Edmund Hillary Stam winterhike live.

De komende tijd zal hier meer en meer nieuwe content verschijnen dus houdt deze website in de gaten.

Aanmelden voor onze mailing

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen van de Winterhike.